fredag 25. februar 2011

Brystvortepiercing

Brystvortepiercing er en veldig vanlig piercing både blant menn og kvinner. Noen velger å pierce bare den ene, mens andre velger begge. Mest vanlig er det at piercingen settes horisontalt, men den kan også settes på skrå eller vertikalt. Det er også mulig å ha flere piercinger i samme brystvorte. De aller fleste kan få brystvortene piercet, så lenge brystvortene er ferdig utviklet, og ikke er helt flate.

Som med de fleste plasseringer anbefaler vi å gro brystvortepiercinger med barbeller (stang med kule i hver ende), fremfor ringer. En ring må være ganske stor i diameter for å unngå at smykket legger nedoverpress på sidene (også forklart i dette innlegget). Jo større ring, desto mer bevegelse er det i smykket, og jo mer smykket beveges, jo mer irritert blir piercingen. En ring vrir også med seg skorpe og bakterier inn i piercingen. Dette kan gjøre at det tar lenger tid å gro.


Hos menn er grotiden på brystvortepiercinger vanligvis 4-6 måneder, mens hos kvinner kan det ta 6-12 måneder. Med andre ord er dette piercinger som kan være krevende å få til å gro, og man må ofte smøre seg med tålmodighet. Etter mange års erfaring har vi sett at endel brystvorter kan gro bedre med litt tykkelse på smykket, dette gjelder særlig hos kvinner. Derfor bruker vi 2mm smykke som standard på kvinner, mens på menn har vi 1,6mm som standard. Om man ønsker å bli piercet med tykkere smykke er dette mulig, så lenge brystvorten egner seg til det. Brystvortepiercinger kan også strekkes rimelig store når piercingene er grodde.


Noen typer brystvorter er veldig flate, og en rett barbell kan legge press på såret. Dette gjelder for det meste kvinner. Noen ganger velger vi da å sette en bøyd barbell mens det gror. Men fordi en piercing i en flat brystvorte vil minne mye om en surfacepiercing, hender det noen ganger at smykket vokser ut.

Vi har flere ganger debattert aldersgrensen vi har på brystvortepiercinger på Pinpoint. En kvinnelig brystvorte bør være ferdig utviklet når man piercer den, og det er den vanligvis rundt 18 års alder. I en underutviklet brystvorte kan det være vanskelig å få satt piercingen korrekt, så det vil være større sjanse for at smykket vokser ut. Om piercingen gror fint er det veldig vanlig at smykket blir sittende halvveis ut i brystvorten, ikke ved basen hvor den bør sitte, når brystvorten er ferdig utviklet. Derfor må den enkelte kunde vurderes (om man er under 18) før vi avgjør om vi vil pierce eller ikke. Så hvorfor har vi ikke heller 18 års grense på denne plasseringen? Det ville selvfølgelig vært enklere for oss, men vi føler at ved å vurdere de enkelte tilfellene kan vi få forklart hvorfor man bør vente før man piercer seg. Om vi blankt avviser alle de som er under 18, vet de ikke hvorfor, og endel av de ville nok bare gå til et studio som piercer uten noen vurdering i forkant.


Det er mange som lurer på om man kan amme om man har/har hatt piercinger i brystvortene, og det kan man selvfølgelig. I brystvorten er det mange melkeganger, så om en skulle bli skadet vil funksjonen overtas av de andre. Faktisk er det mer vanlig at det kommer melk ut av piercingen også. Vi pleier å anbefale å ta ut smykkene under graviditeten, fordi piercingene kan bli såre pga de hormonelle forandringene. Men vi har også snakket med folk som har ammet med smykkene i. Bare husk på at selv om barnet ikke har noen tenner, kan det få bitt fast i smykket allikevel.


En brystvortepiercing bør renses daglig med saltvann gjennom hele grotiden, og for å korte ned grotiden og minske væsking kan det være gunstig å gi den et varmt saltvannsomslag minst noen ganger i uken (eller gjerne daglig). Enkleste måte å gjøre saltvannsomslag på denne plasseringen er å ha et lite glass med oppvarmet saltvannsoppløsning (bør kjøpes ferdig fra apoteket) som man presser rundt piercingen, og holder stramt på plass mens man legger seg på ryggen så piercingen er helt dekket av saltvannet. Man bør holde det der i 10 minutter, minst. Varmen øker blodsirkulasjonen så piercingen får mer næringstoffer og 'byggeceller', og avfallstoffer fjernes fortere med blodstrømmen. I tillegg åpner porene seg og tømmer avfallstoffer den veien også.

I forhold til trening og annen fysisk aktivitet bør man unngå slag og gnissing. Om man svømmer bør man sette over vanntett plaster de første månedene, og dette gjelder også boble- og karbad.

Og helt til sist, dere; en nippel er en type skjøt som brukes på rør.
Så en nippelpiercing ville se ut noe sånt som dette:



Ina og Christiane,
Pinpoint

tirsdag 22. februar 2011

Skalpellering for å korrigere plassering

Når vi skalpellerer vil det si at vi bruker en skalpell til å lage et rett snitt i huden, for så å sette inn et smykke. Dette gjøres i mykt vev, som for eksempel øreflipp, leppe, navle osv. Å strekke en piercing er oftest det vi anbefaler for å gjøre den større. Dette er fordi når man skalpellerer vil ikke hullet trekke seg like mye sammen som en strukket piercing, den dagen man eventuellt velger å ta ut smykket. Å skalpellere er med andre ord mer permanent, enda man ikke fjerner noe hud. 

Om man utålmodig og fast bestemt på å gjøre en piercing større fort, eller har dårlige plasserte piercinger som man vil få gjort større og samtidig få rettet opp, er skalpellering et godt alternativ. Mange har strukket øreflippiercinger som i utgangspunktet var plassert for langt ned, og når man begynner å komme litt opp i størrelse gjør den lave plasseringen at vevet tynnes nederst. Ved å skalpellere oppover får man "flyttet" piercingen til en penere plassering. Det tynne området vil alltid forbli tynt, men med daglig massasje med olje (når såret er helt grodd) har vi i noen tilfeller sett at den økte blodgjennomstrømningen har gjort at vevet har blitt litt tykkere.

En skalpellert piercing bruker ikke lengre tid på å gro enn en piercing på "vanlig" størrelse. Heller tvert imot. Et større hull vil si et større smykke, som igjen vil si at såret blir mindre irritert, og gjør det lettere for kroppen å gro det. Og som i tilfellet nedenfor er selve sårflaten som regel veldig liten, så det er ikke så mye å reparere. 

En skalpellert piercing bør behandles som en hvilken som helst annen piercing i grotiden; renses med saltvann to ganger daglig, og hold fingrene unna!  

Her et eksempel på en som fikk skalpellert ørene fra 8mm til 12mm og 16mm:



- Ina
Pinpoint Piercing

fredag 18. februar 2011

Gorilla Glass' Linear Line

Gorilla Glass' Linear Line finnes i forskjellige fargekombinasjoner, og forskjellige former, og her er et lite utvalg:

I nettbutikken vår (http://pinpoint-smykker.no) har vi for tiden disse to parene i henholdsvis 19 mm og 25,5 mm. Vi tar gjerne imot bestillinger, så om du har en annen størrelse, ønsker en annen form og/eller farge er det ikke noe problem. Ta turen innom oss på Pinpoint, eller send oss en mail (pinpoint@pinpoint-piercing.no), så ordner vi resten:

- Ina,
Pinpoint Piercing

søndag 13. februar 2011

Piercingsmykker med den oranje steinfargen topaz er ikke det vi selger aller mest av. Det er egentlig litt rart, for det er en veldig elegant farge. Se bare her:

En stor sten på denne plasseringen kan være veldig fint, og den oransje topazfargen passet hud- og hårfargen hennes perfekt! Kula finnes her.


Navlesmykker har vi også med topazfarget sten. Finnes her





Christiane,
Pinpoint

lørdag 5. februar 2011

Gull Fixed Gem Ring

Vi har et voksende utvalg med gullsmykker på Pinpoint, og vi kan bestille det meste. Denne neseringen med stein er det man kaller 'fixed gem ring' (finnes her i nettbutikken). Det vil si at steinen er loddet fast på den ene siden, så ringen må bøyes for å byttes. Fordelen med dette designet er at man ikke kan miste steinen, og den vil heller ikke vri seg så den peker feil vei.

Ringen er i 18 karat gult gull, med en hvit cubic ziconia i sariefatning. Man kan selvfølgelig bestille denne type smykke i hvitt og rødt gull også, og med diamanter og en rekke andre edelstener.


Man kan godt bruke gull som førstegangssmykke. Det beste er i så fall å bruke 18 karat, som er 75% gull og resten sølv og kobber. Men vi bruker også 14 karat i noen tilfeller (58,5% gull). Som i denne nesepiercingen, men hjertesmykke:


En ting man skal være klar over er at det smykket man pierces med ofte skal byttes til et mindre eller kortere når piercingen er grodd. Det kan derfor være greiest å få satt i titan når man pierces, og så heller bytte til gull senere når man vet nøyaktig hvilken størrelse smykke den grodde piercingen skal ha.

Christiane,
Pinpoint

torsdag 3. februar 2011

Champagnekrystaller

Vi har fått inn en ny krystallfarge i en rekke modeller; champagnefarget cubic zirconia!



Denne fargen er veldig stilig, særlig på litt gyllen hud. Den er veldig lys, så den matcher alt. Et godt alternativ om man liker det klassiske, men er lei av hvite steiner.


Christiane,
Pinpoint

onsdag 2. februar 2011

Dobbel Navlepiercing

Navlen gir mulighet for mange kombinasjoner, og denne er nok den vanligste. De fleste begynner med én, og utvider senere med flere (som modellen på bildet). Man kan godt ta flere piercinger på en gang, så lenge det er plass til det.


Det man bør tenke på når man vil ha navlepiercing på både over- og undersiden, er at navlehullet blir trykket veldig sammen når man sitter. Om man har smykker som er for lange, eller har veldig store kuler inni navlen, vil disse legge mer press på piercingen og kan gi irritasjoner, og gjøre at det er vanskeligere å få dem til å gro. Derfor er det best å ha helt små kuler/steiner på mens det gror, eller gjerne bruke en veldig liten ring i den piercingen som allerede er grodd.

Christiane,
Pinpoint