tirsdag 7. februar 2012

Plast i orale piercinger

Vi er ikke så glad i plastsmykker på Pinpoint. Nå er "plast" riktig nok en veldig vid betegnelse på veldig mange typer polymer, som kan ha en rekke forskjellige egenskaper. Noen typer plast som PTFE og Delrin er svært kompakte, og kan brukes i kroppen over lengre tid. Men mange av plasttypene som brukes i piercingsmykker er porøse, og dette gir grobunn for bakterier på overflaten. Dette gjelder både bioplast og akryl (PMMA).

Noen er av den oppfatning at plastsmykker i orale piercinger er mer skånsomme mot tenner og tannkjøtt enn metallsmykker. Vi sier oss enige i at å bite på metall ikke er bra for tannemaljen. Men piercingsmykker skal ikke bites på i det hele tatt. Et smykke som er godt tilpasset (=kort nok til å passe til lengden på piercingkanalen), gnisser ikke mot tennene, og er ikke så lett å få tak i for å bite på. Det vil også gnisse minimalt mot tannkjøttet, om plasseringen er valgt med omhu. En plastplate er uansett hardere enn tannkjøttet, og gnager like mye som en av metall.

Om man allikevel ønsker å bruke plastsmykke i munnen, må man være klar over at disse må byttes flere ganger i året. Disse smykkene samler mye bakterier som gir en gul/oransje farge.
Et vanlig problem er også at man tygger istykker staven så den til slutt knekker. Så sørg for at smykket er kort nok til å være tilpasset piercingen din!

denne plastlabreten hadde sittet i en leppepiercing i 3 år


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.