onsdag 25. mai 2011

Daithpiercing

Denne uvanlige ørepiercingen (kan uttales både da'th med lang a, eller dai'eth), så jeg første gang i et BodyPlay blad på midten av nittitallet. Kort tid etter fikk jeg en selv i venstre øre, som jeg hadde i mange år.

Daithpiercing med svart nioubiumsring med stålkule

Piercingen ble angivelig først gjort av Erik Dakota, og fikk navnet fra det hebraiske ordet for "kunnskap" (da'at). 

Piercingen sitter i den delen av ørebrusken som kalles "crus of helix" (her har jeg ikke klart å grave opp en norskere utgave), hvor helix (ørekanten) svinger inn over tragus (flippen foran øregangen) og inn i den indre conchen (selve øreskjellet). Den skal sitte sånn at den nedre/indre enden av piercingen kommer ut helt inne ved åpningen til øregangen.

Det er ikke alle ører som egner seg til denne piercingen, hos endel er denne kanten for lite definert så smykket kan komme til å vokse ut.

Man kan bruke både ring og barbell i denne plasseringen. Fordi smykket sitter parallelt med hodet og er skjermet fra press, pleier denne bruskpiercingen å gro ganske problemfritt. Det er allikevel viktig, om man vil gro med en ring, at diameteren ikke er for liten så ringen klemmer på såret. Hos oss er det vanligst å sette en bøyd barbell, men den kan fint gro med en rett også. Grotid 3-5 måneder.

Christiane -
Pinpoint

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.